کاردرمانی چیست و چه مزایایی دارد؟

کاردرمانی چیست و چه مزایایی دارد؟

امتیاز بدید

کاردرمانی

کاردرمانی درمانی است که به افراد کمک می‌کند بر چالش‌های جسمی، عاطفی و اجتماعی غلبه کنند. درمانگر شما مداخلات سفارشی‌شده‌ای را برای کمک به شما در رسیدن به اهدافتان و مشارکت ایمن در فعالیت‌های روزمره‌تان طراحی خواهد کرد.

کاردرمانی می‌تواند به شما در مدیریت هرگونه آسیب، بیماری یا ناتوانی که انجام کارهای روزمره را برایتان سخت‌تر می‌کند، کمک کند.

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی (OT) درمانی است که به شما کمک می‌کند توانایی خود را در انجام وظایف روزانه بهبود بخشید. این می‌تواند به شما کمک کند یاد بگیرید که چگونه در محیط خود حرکت کنید یا از ابزارهای مختلف برای مشارکت ایمن در فعالیت‌های خود استفاده کنید.

ممکن است پس از ضربه یا آسیب به کاردرمانی نیاز داشته باشید. برخی از افراد برای مدیریت علائم ناشی از یک بیماری مزمن (طولانی مدت) یا ناتوانی، کاردرمانی انجام می‌دهند.

کاردرمانی به افراد کمک می‌کند تا حد امکان مستقل زندگی کنند. شغل در کاردرمانی لزوماً به معنای توانایی شما برای کار یا انجام شغل شما نیست اگرچه برخی از افراد از کاردرمانی برای کمک به بازگشت به کار پس از آسیب دیدگی استفاده می‌کنند. شغل اصطلاح کلی است که ارائه دهندگان از آن برای اشاره به هر یک از کارهای روزانه شما استفاده می‌کنند.

کاردرمانی چه چیزی را درمان می‌کند؟

کاردرمانی چه چیزی را درمان می‌کند؟

کاردرمانی می‌تواند به شما در هرگونه آسیب، بیماری یا ناتوانی که انجام کارهای روزمره را برایتان سخت‌تر می‌کند، کمک کند. کودکان ممکن است به کاردرمانی کودکان نیاز داشته باشند، کاردرمانی که به طور خاص برای بیماران کوچکتر طراحی شده است.

ممکن است در حین بهبودی از آسیب یا ضربه، از جمله موارد زیر به کاردرمانی نیاز داشته باشید:

  • شکستگی استخوان.
  • سوختگی.
  • سندرم تونل کارپال.
  • سکته مغزی.
  • قطع عضو.
  • آسیب‌های مغزی تروماتیک (TBI).
  • آسیب‌های نخاعی.
  • آسیب‌های دست.

افراد مبتلا به برخی بیماری‌های مزمن به کاردرمانی نیاز دارند:

  • اسپینا بیفیدا.
  • سرطان.
  • مولتیپل اسکلروزیس (MS).
  • فلج مغزی.
  • بیماری پارکینسون.

اگر انواع خاصی از ناتوانی‌ها را دارید، ممکن است به کاردرمانی نیاز داشته باشید، از جمله:

  • اختلال طیف اوتیسم.
  • تاخیر در رشد.
  • سندرم داون.

برخی از افراد پس از جراحی‌ها، از جمله موارد زیر، به کاردرمانی نیاز دارند:

  • آرتروپلاستی (تعویض مفصل).
  • جراحی ستون فقرات یا سر.
  • جراحی شکم.
  • قطع عضو.

کدام فعالیت ها در طول کاردرمانی انجام می شود؟

کاردرمانی معمولاً دارای سه مرحله است:

  • ارزیابی.
  • مداخلات.
  • ارزیابی ها و نتایج.

ارزیابی

معمولاً اولین باری که با یک کاردرمانگر ملاقات می‌کنید، آنها چیزی را که به عنوان ارزیابی شناخته می‌شود، انجام می‌دهند. آنها شما و عزیزانتان را می‌شناسند، در مورد اهدافتان صحبت می‌کنند و در مورد هرگونه موانع موفقیت که در حال حاضر تجربه می‌کنید بحث می‌کنند.

درمانگر شما همچنین ممکن است خانه، محل کار یا هر محیط دیگری را که مرتباً از آن بازدید می‌کنید بررسی کند. این به آنها کمک می‌کند دقیقاً بدانند کجا به حمایت نیاز دارید و چگونه می‌توانند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند.

مداخلات

مداخلات ابزارها، منابع یا سایر تغییرات در محیط یا روال شما هستند که به شما کمک می‌کنند وظایف را بهتر انجام دهید. یک نوع مداخله رایج، یادگیری استفاده از یک قطعه جدید از تجهیزات کمکی است مانند اندام مصنوعی (جایگزین مصنوعی) یا ویلچر. کاردرمانگر شما مطمئن می‌شود که می‌توانید از این تجهیزات جدید با خیال راحت و اطمینان در تمام محیط‌های خود و در طول تمام فعالیت‌های روزانه خود استفاده کنید.

گاهی اوقات، مداخلات تمریناتی هستند که قدرت بدنی و هماهنگی شما را افزایش می‌دهند. این می‌تواند مربوط به بهبودی پس از یک آسیب خاص یا خستگی کلی باشد. ممکن است با یک متخصص سلامت روان در مورد هرگونه مشکل سلامت عاطفی یا روانی که تجربه می‌کنید کار کنید.

نیازهای هر فرد منحصر به فرد است و درمانگر شما مداخلاتی را متناسب با اهداف جسمی، روانی و اجتماعی شما ایجاد می‌کند.

کاردرمانی به شما کمک می‌کند تا توانایی خود را در انجام وظایف (مشاغل) برای زندگی تا حد امکان خودکفا بهبود بخشید. کاردرمانی می‌تواند به شما کمک کند یاد بگیرید که با خیال راحت:

  • لباس بپوشید.
  • داروهای خود را مصرف کنید.
  • برای خرید مواد غذایی اقدام کنید.
  • رانندگی کنید.
  • از کامپیوتر یا سایر فناوری ها استفاده کنید.

این لیست کاملی از فعالیت‌هایی که افراد در طول کاردرمانی انجام می‌دهند نیست، فقط چند نمونه است. به درمانگر خود بگویید که اهدافتان چیست و آنها با شما برای برآوردن آن نیازها همکاری خواهند کرد.

ارزیابی ها و نتایج

ارزیابی‌ها و نتایج مرحله مداومی است که پس از تطبیق با مداخلات خود در آن خواهید بود. درمانگر شما پیشرفت شما و سلامت روانی و عاطفی شما را در حین عادت کردن به مداخلاتتان زیر نظر خواهد گرفت. آنها هرگونه مداخله‌ای را که آنطور که می‌خواهید کار نمی‌کند، تنظیم می‌کنند. آنها اگر لازم باشد قبل از شروع درمان حتما تست نوار عصب و عضله را میگیرند.

مزایای کاردرمانی چیست؟

مزایای کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی می‌تواند به شما کمک کند راه‌هایی برای رسیدن به اهداف حرکتی و فعالیت خود پیدا کنید و در عین حال مطمئن شوید که تمام منابع مورد نیاز خود را دارید.

این می‌تواند بخشی از یک برنامه درمانی باشد که سلامت جسمی و روانی کلی شما را بهبود می‌بخشد. درمانگر شما شما را به هر منبع عاطفی یا اجتماعی که برای احساس امنیت و حمایت در طول روزمره خود نیاز دارید متصل می‌کند.

خطرات کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی بسیار ایمن و موثر است. خطر آسیب جزئی مانند هر فعالیت بدنی را دارد. با درمانگر خود در مورد نحوه مشارکت ایمن در فعالیت‌های روزمره خود صحبت کنید به خصوص اگر فعالیت‌های جدید یا چالش برانگیزتری را در خانه یا بدون نظارت بین قرار ملاقات‌ها امتحان می‌کنید.

آیا کاردرمانی ارزش دارد؟

کاردرمانی کاملاً ارزشش را دارد. امتحان کردن چیزهای جدید یا هل دادن بدن و ذهن خود به خارج از منطقه راحتی شما می‌تواند سخت باشد (به خصوص در ابتدا). ممکن است پس از کاردرمانی احساس استرس، خستگی یا فرسودگی کنید. این احساسات معتبر و طبیعی هستند. درمانگر شما به شما کمک می‌کند تا اهداف و انتظارات واقع بینانه تعیین کنید. اگر چیزی خطرناک، ترسناک یا دردناک به نظر می‌رسد به آنها بگویید.

چه زمانی باید به پزشک کاردرمان خود مراجعه کنم؟

اگر متوجه علائم جدید، بدتر شدن یا متفاوت شدید، به یک پزشک طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید. اگر احساس می‌کنید که هر بخش از کارهای روزمره شما چالش برانگیزتر از حد معمول است، یا اگر چیزی شما را از نظر جسمی یا عاطفی ناراحت می‌کند، با درمانگر خود صحبت کنید. آنها می‌توانند با تغییر نیازهای شما، مداخلات کاردرمانی شما را تنظیم کنند.برای بهترین کلینیک ورزش درمانی در تهران کلیک کنید.

تفاوت بین کاردرمانی (OT) و فیزیوتراپی (PT) چیست؟

کاردرمانی و فیزیوتراپی هر دو به شما کمک می‌کنند بدن خود را بهتر یا ایمن‌تر حرکت دهید. تفاوت آنها در هدف نهایی آنهاست.

کاردرمانی در مورد کمک به افراد برای بهبود توانایی خود در انجام وظایف روزانه و زندگی تا حد امکان مستقل است. این بر کمک به شما برای انجام تمام کارهای روزمره و انجام فعالیت‌های مورد علاقه خود با خیال راحت متمرکز است.

افراد معمولاً برای بهبود تحرک بدنی یا مدیریت علائم خاص یک بیماری مانند درد و سفتی به فیزیوتراپی نیاز دارند. یک فیزیوتراپیست تمرینات یا کشش‌هایی را برای افزایش قدرت و انعطاف پذیری شما ارائه می‌دهد.

کاردرمانی و فیزیوتراپی گاهی اوقات همپوشانی دارند و ممکن است همزمان به هر دو نیاز داشته باشید. آنها ممکن است اهداف مشترکی داشته باشند اما رویکردهای متفاوتی برای بهبود سلامت و ایمنی شما دارند.

منبع

کاردرمانی نوعی درمان است که به افراد در هر سنی کمک می‌کند تا با انجام فعالیت‌های روزمره (مشاغل) زندگی خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهند. این درمان می‌تواند به افراد کمک کند تا پس از آسیب، بیماری یا ناتوانی، مهارت‌های لازم برای انجام کارهای روزمره، مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن، حمام کردن و کار را دوباره به دست آورند یا بهبود بخشند. همچنین کاردرمانی می‌تواند به کودکان در یادگیری مهارت‌های جدید و بهبود مهارت‌های حرکتی، حسی و شناختی کمک کند.

افراد در هر سنی که در انجام فعالیت‌های روزمره خود به دلیل آسیب، بیماری یا ناتوانی با مشکل مواجه هستند، می‌توانند از کاردرمانی بهره‌مند شوند. برخی از این موارد عبارتند از:

  • کودکان با تأخیر در رشد، اختلال طیف اوتیسم، فلج مغزی

کاردرمانی می‌تواند به شما در موارد زیر کمک کند:

  • بهبود قدرت، هماهنگی و تعادل

هر دو کاردرمانی و فیزیوتراپی به بهبود حرکت و عملکرد افراد کمک می‌کنند، اما تمرکز آنها متفاوت است. فیزیوتراپی بیشتر بر بهبود قدرت، انعطاف‌پذیری و دامنه حرکتی تمرکز دارد، در حالی که کاردرمانی بر بهبود توانایی فرد در انجام فعالیت‌های معنادار روزمره تمرکز دارد.

در طول جلسات کاردرمانی، شما با یک کاردرمانگر همکاری خواهید کرد تا اهدافتان را تعیین کنید و برنامه درمانی مناسب برای شما طراحی شود. این برنامه ممکن است شامل تمرینات، فعالیت‌های اصلاحی، آموزش استفاده از وسایل کمکی و مشاوره باشد.

مدت زمان کاردرمانی به نیازهای فردی شما بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است فقط به چند جلسه نیاز داشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به درمان طولانی مدت نیاز داشته باشند.

هزینه کاردرمانی به عوامل مختلفی مانند نوع درمان، مدت زمان درمان و محل ارائه خدمات بستگی دارد. بسیاری از بیمه‌ها بخشی از هزینه‌های کاردرمانی را پوشش می‌دهند.

می‌توانید از پزشک خود، دوستان و خانواده یا اینترنت برای پیدا کردن یک کاردرمانگر واجد شرایط در منطقه خود کمک بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *