کمر درد

همه چیز درباره کمر درد: از تشخیص تا درمان

5/5 - (1 امتیاز)

فهرست مطالب

کمر درد

کمر درد یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی در جهان است که افراد در هر سنی را می تواند تحت تاثیر قرار دهد. این درد می تواند خفیف یا شدید، تیز یا مبهم، و موقتی یا دائمی باشد.کمردرد یکی از رایج‌ترین دلایلی است که افراد به دنبال کمک پزشکی هستند یا از کار خود باز می‌مانند. کمردرد یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. اوزون تراپی دیسک کمر چیست؟ و چگونه به درد کمر کمک می کند؟

خوشبختانه، اقدامات می تواند به پیشگیری یا تسکین بیشتر قسمت های کمردرد کمک کند، به خصوص برای افراد کمتر از 60 سال. اگر پیشگیری با شکست مواجه شد، درمان ساده خانگی و استفاده صحیح از بدن اغلب در عرض چند هفته کمر را بهبود می بخشد. برای درمان کمردرد به ندرت نیاز به جراحی است. تشخصی و درمان کمر درد توسط خانم دکتر مریم خوئینی ها، بهترین متخصص طب فیزیکی در تهران از قسمت تماس می توانید نوبت بگیرید. 

 

تشخیص کمر درد

متخصص کمر شما را معاینه می‌کند و توانایی شما را برای نشستن، ایستادن، راه رفتن و بلند کردن پاهایتان ارزیابی می‌کند. همچنین ممکن است متخصص از شما بخواهد که درد خود را در مقیاس صفر تا 10 رتبه بندی کنید و در مورد اینکه چگونه درد بر فعالیت های روزانه شما تأثیر می گذارد با شما صحبت کند.

این ارزیابی ها به تعیین اینکه درد از کجا می آید، چقدر می توانید حرکت کنید قبل از اینکه درد شما را مجبور به توقف کند و اینکه آیا اسپاسم عضلانی دارید یا خیر، کمک می کند. متخصص حتما به شما پیشنهاد میدهد که باید تست نوار عصب و عضله و ام آر آی بدهید.

یک یا چند مورد از این آزمایش‌ها ممکن است به مشخص کردن علت کمردرد کمک کند:

اشعه ایکس : این تصاویر آرتریت یا شکستگی استخوان را نشان می دهد. این تصاویر به تنهایی مشکلات نخاع، ماهیچه ها، اعصاب یا دیسک را نشان نمی دهند.

ام آر آی یا سی تی اسکن : این اسکن ها تصاویری تولید می کنند که می توانند فتق دیسک یا مشکلات استخوان ها، عضلات، بافت ها، تاندون ها، اعصاب، رباط ها و رگ های خونی را نشان دهند.

آزمایشات خون اینها می توانند به تعیین اینکه آیا یک عفونت یا شرایط دیگر ممکن است باعث درد شود کمک کند.
مطالعات اعصاب الکترومیوگرافی (EMG) تکانه های الکتریکی تولید شده توسط اعصاب و نحوه واکنش عضلات به آنها را اندازه گیری می کند. این آزمایش می تواند فشار روی اعصاب ناشی از فتق دیسک یا باریک شدن کانال نخاعی (تنگی نخاع) را تایید کند.

راه های تشخیص کمر درد

اسکن استخوان
سی تی اسکن
دیسکوگرام
الکترومیوگرافی (EMG)
ام آر آی
آزمایش ادرار
اشعه ایکس

علائم کمر درد

علائم کمر درد

کمردرد می تواند از درد عضلانی تا احساس تیراندازی، سوزش یا چاقو زدن متغیر باشد. همچنین، درد می‌تواند به پایین ساق پا سرایت کند. خم شدن، پیچ خوردن، بلند کردن، ایستادن یا راه رفتن می تواند آن را بدتر کند. سایر علائم کمر درد که میتوان به آن اشاره کرد:

درد در قسمت تحتانی کمر
سفتی کمر
دردی که به پاها تیر می کشد
ضعف یا بی حسی در پاها
مشکل در راه رفتن یا ایستادن

بیشتر کمردردها در طی یک ماه پس از درمان خانگی بهبود می یابند، به خصوص برای افراد کمتر از 60 سال. با این حال، برای بسیاری از افراد، این درد چندین ماه طول می کشد.

مسکن‌ها و استفاده از گرما ممکن است تمام چیزی باشد که لازم است. استراحت در رختخواب توصیه نمی شود.

با کمردرد تا جایی که می توانید به فعالیت های خود ادامه دهید. فعالیت های سبک مانند پیاده روی را امتحان کنید. فعالیتی که باعث افزایش درد می شود را متوقف کنید، اما به دلیل ترس از درد از فعالیت اجتناب نکنید. اگر درمان‌های خانگی بعد از چند هفته جواب نداد، ممکن است پزشک شما داروهای قوی‌تر یا درمان‌های دیگر را توصیه کند. تفاوت بین عصب سیاتیک و رگ سیاتیک چیست؟

عوامل خطر کمر درد

عوامل خطر کمر درد

هر کسی ممکن است دچار کمردرد شود، حتی کودکان و نوجوانان. این عوامل می توانند خطر ابتلا به کمردرد را افزایش دهند:

سن : کمردرد با افزایش سن شایع تر است و از حدود 30 یا 40 سالگی شروع می شود.
عدم ورزش : عضلات ضعیف و استفاده نشده در پشت و شکم ممکن است منجر به کمردرد شود.
اضافه وزن : اضافه وزن بدن فشار مضاعفی به کمر وارد می کند.

بیماری ها برخی از انواع آرتریت و سرطان می توانند به کمردرد کمک کنند. آیا سرطان پروستات باعث کمر درد میشود؟
بلند کردن نامناسب استفاده از پشت به جای پاها می تواند منجر به کمردرد شود.

شرایط روانی : به نظر می رسد افراد مستعد افسردگی و اضطراب بیشتر در معرض خطر کمردرد هستند. استرس می تواند باعث تنش عضلانی شود که می تواند به کمردرد کمک کند.

سیگار کشیدن : میزان کمردرد در افراد سیگاری افزایش یافته است. این ممکن است به این دلیل رخ دهد که سیگار کشیدن باعث سرفه می شود که می تواند منجر به فتق دیسک شود. سیگار همچنین می تواند جریان خون به ستون فقرات را کاهش دهد و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.

علت کمر درد چیست؟

کمردرد اغلب بدون دلیلی ایجاد می شود که در آزمایش یا مطالعه تصویربرداری نشان داده می شود. شرایطی که معمولاً با کمردرد مرتبط هستند عبارتند از:

کشیدگی ماهیچه یا رباط : بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا یک حرکت ناهنجار ناگهانی می تواند عضلات پشت و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. برای افرادی که وضعیت جسمانی نامناسبی دارند، فشار مداوم روی کمر می تواند باعث اسپاسم عضلانی دردناک شود.
دیسک های برآمده یا پاره شده دیسک ها به عنوان بالشتک بین استخوان های ستون فقرات عمل می کنند. 

مواد نرم داخل دیسک می تواند برآمده یا پاره شود و روی عصب فشار بیاورد. با این حال، برآمدگی یا پارگی دیسک ممکن است باعث کمردرد نشود. بیماری دیسک اغلب در رادیوگرافی ستون فقرات، سی تی اسکن یا MRI که به دلیل دیگری انجام می شود، دیده می شود.

آرتروز : استئوآرتریت می تواند کمر را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی موارد، آرتریت در ستون فقرات می تواند منجر به باریک شدن فضای اطراف نخاع شود، وضعیتی به نام تنگی نخاع برای اطلاع بیشتر در مورد استئوآرتریت کلیک کنید.

پوکی استخوان : اگر استخوان‌ها متخلخل و شکننده شوند، مهره‌های ستون فقرات می‌توانند دچار شکستگی‌های دردناک شوند.
اسپوندیلیت آنکیلوزان که اسپوندیل آرتریت محوری نیز نامیده می شود. این بیماری التهابی می تواند باعث جوش خوردن برخی از استخوان های ستون فقرات شود. این باعث می شود ستون فقرات انعطاف پذیری کمتری داشته باشد.

جلوگیری از کمر درد

برای جلوگیری از کمر درد باید چکار کنیم؟

بهبود وضعیت بدنی و یادگیری و تمرین نحوه استفاده از بدن ممکن است به پیشگیری از کمردرد کمک کند.

برای سالم و قوی نگه داشتن کمر:

ورزش : فعالیت‌های هوازی منظم و کم‌ضربه – آنهایی که به کمر فشار نمی‌آورند یا تکان نمی‌دهند – می‌توانند قدرت و استقامت در پشت را افزایش دهند و به ماهیچه‌ها اجازه دهند بهتر کار کنند. پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا انتخاب های خوبی هستند. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد فعالیت هایی که باید امتحان کنید صحبت کنید.

قدرت و انعطاف عضلانی ایجاد کنید : تمرینات عضلات شکم و پشت، که باعث تقویت هسته می شود، به حالت دادن به این ماهیچه ها کمک می کند تا برای حمایت از کمر با هم کار کنند.
وزن سالم را حفظ کنید : اضافه وزن عضلات پشت را تحت فشار قرار می دهد.

ترک سیگار : سیگار خطر کمردرد را افزایش می دهد و این خطر با تعداد سیگارهایی که در روز مصرف می شود افزایش می یابد، بنابراین ترک باید به کاهش این خطر کمک کند.
از حرکاتی که کمر را می پیچد یا فشار می دهد خودداری کنید.

 برای استفاده صحیح از بدن:

هوشمندانه بایست : خم نشو وضعیت لگن خنثی را حفظ کنید. هنگامی که برای مدت طولانی ایستاده اید، یک پا را روی یک زیرپایی پایین قرار دهید تا مقداری از بار از قسمت پایین کمر خارج شود. پاهای متناوب وضعیت بدنی خوب می تواند استرس عضلات پشت را کاهش دهد.
هوشمندانه بنشین صندلی‌ای را انتخاب کنید که دارای پشتی مناسب، تکیه‌گاه دست و پایه چرخان باشد. قرار دادن یک بالش یا حوله در قسمت کوچک پشت می تواند منحنی طبیعی خود را حفظ کند. زانوها و باسن را در یک سطح نگه دارید. مرتباً، حداقل هر نیم ساعت یک بار موقعیت خود را تغییر دهید.

هوشمند بلند کنید در صورت امکان از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. اگر مجبورید چیز سنگینی بلند کنید، بگذارید پاهایتان کار را انجام دهند. پشت خود را صاف نگه دارید  بدون پیچش  و فقط در زانو خم شوید. بار را نزدیک بدن خود نگه دارید. اگر جسم سنگین یا نامناسب است، دو نفری آن را بلند کنید. چقدر بعد از درمان سیاتیک احساس بهتری دارم؟

چه زمانی باید برای کمر درد باید به پزشک مراجعه کرد

اکثر کمردردها به تدریج با درمان خانگی و خودمراقبتی معمولاً در عرض چند هفته بهبود می یابند. برای کمردرد با پزشک خود تماس بگیرید که:

بیشتر از چند هفته ماندگاری دارد.
شدید است و با استراحت بهبود نمی یابد.
به سمت پایین یک یا هر دو پا پخش می شود، به خصوص اگر درد به زیر زانو برسد.
باعث ضعف، بی حسی یا گزگز در یک یا هر دو پا می شود.
با کاهش وزن غیرقابل توضیح همراه است.
در موارد نادر، کمردرد می تواند نشانه یک مشکل جدی پزشکی باشد. به دنبال مراقبت فوری برای کمردرد باشید که:

باعث مشکلات جدید روده یا مثانه می شود.
همراه با تب است.
به دنبال زمین خوردن، ضربه به پشت یا آسیب های دیگر.

برای اطلا ع از عامل اصلی گزگز کردن دست و پا کلیک کنید

داروهای کمر درد

داروها به نوع کمردرد بستگی دارد. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

مسکن ها : داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن (Advil، Motrin IB، دیگران) یا ناپروکسن سدیم (Aleve)، ممکن است کمک کنند. این داروها را فقط طبق دستور مصرف کنید. استفاده بیش از حد می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند. اگر مسکن‌هایی که می‌توانید بدون نسخه بخرید کمکی نکرد، متخصص ممکن است داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را به شما پیشنهاد دهد. 

شل کننده های عضلانی اگر کمردرد خفیف تا متوسط با مسکن ها بهبود نیافت، شل کننده عضلانی ممکن است کمک کند. شل کننده های عضلانی می توانند باعث سرگیجه و خواب آلودگی شوند.
مسکن های موضعی درد این محصولات شامل کرم ها، مرهم ها، پمادها و چسب ها، مواد تسکین دهنده درد را از طریق پوست منتقل می کنند.

مواد مخدر : داروهای حاوی مواد افیونی مانند اکسی کدون یا هیدروکودون ممکن است برای مدت کوتاهی با نظارت دقیق پزشکی استفاده شوند.
داروهای ضد افسردگی : برخی از انواع داروهای ضد افسردگی – به ویژه دولوکستین (Cymbalta) و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، مانند آمی تریپتیلین – نشان داده شده است که کمردرد مزمن را تسکین می دهند.

روش های درمان کمر درد

روش های درمان کمر درد

کمر درد یک مشکل شایع است که افراد در هر سنی را می تواند تحت تاثیر قرار دهد. خبر خوب این است که روش های مختلفی برای درمان کمر درد وجود دارد که می تواند به شما در تسکین درد و بهبود کیفیت زندگیتان کمک کند.

در اینجا به برخی از روش های رایج درمان کمر درد اشاره می کنیم:

1. درمان های خانگی:

استراحت : در بیشتر موارد، استراحت بهترین درمان برای کمر درد است. از فعالیت های سنگین خودداری کنید و به بدن خود فرصت دهید تا خود را ترمیم کند.

استفاده از کیسه آب گرم یا سرد : استفاده از کیسه آب گرم می تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند. همچنین می توانید از کیسه آب سرد برای کاهش تورم استفاده کنید.

مصرف داروهای مسکن بدون نسخه: داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.
انجام تمرینات کششی : برخی از تمرینات کششی ساده می تواند به کاهش سفتی عضلات و بهبود دامنه حرکتی کمر شما کمک کند.

2. درمان های پزشکی :

فیزیوتراپی : یک فیزیوتراپ می تواند به شما در انجام تمرینات تقویتی و کششی که می تواند به تقویت عضلات کمر شما و کاهش درد کمک کند، آموزش دهد. البته قبل از رفتن به فیزیوتراپی باید حتما برای تشخیص کمر درد با نوار عصب و عضله پیش یک متخصص رفته باشید.

تزریق استروئید : تزریق استروئید می تواند به کاهش التهاب و درد در ناحیه کمر شما کمک کند.
جراحی: در برخی موارد نادر، ممکن است جراحی برای درمان کمر درد نیاز باشد. این مورد معمولاً فقط در صورتی اتفاق می افتد که درد شما شدید باشد و به درمان های دیگر پاسخ نمی دهد.
3. درمان های جایگزین :

طب سوزنی : طب سوزنی یک روش طب سنتی چینی است که شامل فرو کردن سوزن های ظریف در نقاط خاصی از بدن می شود. برخی معتقدند که طب سوزنی می تواند به کاهش درد کمر کمک کند. البته باید برای طب سوزنی به بهترین کلینیک طب سوزنی در تهران مراجعه کنید و یا اگر در شهر دیگری هستید حتما در مورد کلینیکی که میخواهید مراجعه کنید حتما تحقیقات لازم را انجام دهید.

ماساژ: ماساژ می تواند به کاهش تنش عضلانی و بهبود گردش خون کمک کند.
یوگا: یوگا می تواند به تقویت عضلات کمر شما و بهبود انعطاف پذیری شما کمک کند.

4. پیشگیری از کمر درد:

حفظ وزن سالم : اضافه وزن فشار اضافی بر کمر شما وارد می کند و می تواند احتمال کمر درد را افزایش دهد.
فعال بودن : فعالیت بدنی منظم به تقویت عضلات کمر شما و کاهش احتمال کمر درد کمک می کند.
حفظ وضعیت بدن خوب : هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن وضعیت بدن خود را خوب حفظ کنید.
از بلند کردن اجسام سنگین به طور غیر صحیح خودداری کنید : هنگام بلند کردن اجسام سنگین، از زانوهایتان خم شوید نه از کمرتان.

یک فیزیوتراپ می تواند تمریناتی را برای افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات پشت و شکم و بهبود وضعیت بدن آموزش دهد. استفاده منظم از این تکنیک ها می تواند به جلوگیری از بازگشت درد کمک کند. فیزیوتراپیست ها همچنین آموزش هایی را در مورد چگونگی اصلاح حرکات در طول یک دوره کمردرد برای جلوگیری از تشدید علائم درد در حین ادامه فعالیت ارائه می دهند. برای ورزش درمانی حتما باید در انتخاب کلینیک دقت کنید و به بهترین کلینیک ورزش درمانی در تهران مراجعه کنید.

درمان کمر درد

روش های مورد استفاده برای درمان کمر درد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تزریق کورتیزون اگر اقدامات دیگر دردی را که به پایین ساق پا می‌تابد تسکین نمی‌دهد، تزریق کورتیزون به همراه یک داروی بی‌حس‌کننده در فضای اطراف نخاع و ریشه‌های عصبی ممکن است کمک کند. تزریق کورتیزون به کاهش التهاب اطراف ریشه های عصبی کمک می کند، اما تسکین درد معمولاً تنها یک یا دو ماه طول می کشد.

فرسایش بسامد رادیویی : در این روش یک سوزن ظریف از طریق پوست نزدیک ناحیه ایجاد کننده درد وارد می شود. امواج رادیویی از طریق سوزن عبور می کند تا به اعصاب مجاور آسیب برساند. آسیب رساندن به اعصاب با سیگنال های درد به مغز تداخل می کند.
محرک های عصبی کاشته شده دستگاه‌های کاشته‌شده در زیر پوست می‌توانند تکانه‌های الکتریکی را به اعصاب خاصی برسانند تا سیگنال‌های درد را مسدود کنند.

عمل جراحی : گاهی اوقات جراحی برای ایجاد فضای بیشتر در ستون فقرات برای افرادی که ضعف عضلانی فزاینده یا کمردردی دارند مفید است. این مشکلات می تواند مربوط به فتق دیسک یا سایر شرایطی باشد که سوراخ های داخل ستون فقرات را باریک می کند.

طب سنتی درمان کمر درد

تعدادی از درمان های جایگزین ممکن است درد کمر را کاهش دهد. همیشه قبل از شروع درمان جایگزین جدید، مزایا و خطرات را با متخصص خود در میان بگذارید.

مراقبت های کایروپراکتیک : یک کایروپراکتیک ستون فقرات را برای کاهش درد دستکاری می کند.
طب سوزنی : یک پزشک طب سوزنی سوزن های نازک استریل شده را در نقاط خاصی از بدن وارد پوست می کند. تعداد فزاینده ای از شواهد علمی نشان می دهد که طب سوزنی می تواند در درمان کمردرد مفید باشد.

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست که به نام TENS نیز شناخته می شود. دستگاهی که با باتری کار می کند روی پوست قرار می گیرد، تکانه های الکتریکی را به ناحیه دردناک منتقل می کند. مطالعات نتایج متفاوتی را در مورد اثربخشی TENS نشان داده‌اند.

ماساژ دادن : برای کمردرد ناشی از تنش یا کار بیش از حد عضلات، ماساژ ممکن است کمک کننده باشد.

یوگا : انواع مختلفی از یوگا وجود دارد، رشته ای گسترده که شامل تمرین وضعیت ها یا ژست های خاص، تمرینات تنفسی و تکنیک های تمدد اعصاب است. یوگا می تواند عضلات را کشش و تقویت کند و وضعیت بدن را بهبود بخشد. افراد مبتلا به کمردرد در صورت تشدید علائم ممکن است نیاز به اصلاح برخی وضعیت ها داشته باشند.

بهترین کلینیک تست نوار عصب و عضله در تهران

کارهایی که قبل رفتن متخصص برای درمان کمر درد باید انجام دهیم؟

اگر کمردرد شما با وجود درمان خانگی ادامه داشت، به پزشک خود مراجعه کنید. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می کند تا قبل از رفتن به متخصص باید انجام دهید.

فهرستی از موارد زیر تهیه کنید:

اطلاعات شخصی کلیدی، از جمله استرس های روانی یا عاطفی در زندگی شما.
علائم شما و زمان شروع آنها
تمام داروها، ویتامین ها و سایر مکمل هایی که مصرف می کنید، از جمله دوزها.
سوالاتی که باید از متخصص خود بپرسید.
در صورت امکان یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود را همراه داشته باشید تا به شما کمک کند اطلاعات دریافتی را به خاطر بسپارید.

برای کمردرد، سوالاتی که باید از متخصص خود بپرسید عبارتند از:

محتمل ترین علت کمردرد من چیست؟
آیا نیاز به آزمایش دارم؟
چه روش درمانی را پیشنهاد می کنید؟
اگر داروها را توصیه می کنید، چه عوارض جانبی احتمالی وجود دارد؟
من شرایط پزشکی دیگری دارم. چگونه می توانم آنها را با هم مدیریت کنم؟
چه مدت به درمان نیاز خواهم داشت؟
چه اقدامات خودمراقبتی را باید امتحان کنم؟
برای جلوگیری از عود کمردرد چه کنم؟

برای درمان کمر درد باید به چه دکتر و مراکزی مراجعه کنیم؟

کلینیک تن آسا دارای یکی از بزرگترین و با تجربه ترین مطب ها در تهران است . کارکنان ماهر در ده‌ها تخصص با هم کار می‌کنند تا مراقبت با کیفیت و بهبودی موفق را تضمین کنند.

بخش هایی که این بیماری را درمان می کنند
عصب شناسی
داروی درد
مرکز توانبخشی درد
توانبخشی کودکان
طب فیزیکی و توانبخشی
رادیولوژی
مراقبت از ستون فقرات
مناطقی که در مورد این وضعیت تحقیق می کنند
تحقیقات مغز و اعصاب
تحقیقات رادیولوژی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *